CSV Apeldoorn 9 heeft ook zijn derde wedstrijd ruim gewonnen. Bij rust stond de roodgele Mannschaft nog op 1-1, maar na negentig minuten waren de krachtsverhoudingen duidelijk gemaakt in de stand: 1-5. Zonder vaste waardes als Jasper, Evert en Jan-Jaap, en ondanks het snelle uitvallen van Johan liet het negende zien dat het algemene niveau ook sterk omhoog is gegaan ten opzichte van vorig seizoen.

In het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat het een gemakkelijke middag ging worden voor de Apeldoorners. Putten had de beschikking over enkele gevaarlijke spelers, en kwam er zo nu en dan goed uit. Na nauwelijks tien minuten spelen resulteerde dit in de openingstreffer voor de Puttenaren. Aanvallend kon CSV hier niet erg veel tegenover stellen. Bert werd met een mooie steekpass de diepte in gestuurd maar kon helaas de bal niet onder controle krijgen. Ook Ruben wist de bal niet goed te raken toen hij in gelegenheid kwam om op goal te schieten.

Na een minuut of twintig raakte Johan geblesseerd nadat hij bij een schot gekraakt werd. Voor hem in de plaats kwam Roald, en die tekende niet al te lang na zijn entree voor de gelijkmaker. Een prachtige voorzet van Jan Peter werd door Roald knap binnen gekopt. Een minuut of vijf later leek de goal gekopieerd te worden na een soortgelijke voorzet, maar deze kopbal was een prooi voor de keeper.

Toch kwam CSV Apeldoorn met de gelijkmaker op zak beter in de wedstrijd. Er ontstond meer druk naar voren, en de Puttenaren kwamen er slechts sporadisch nog uit. Dit leverde een paar corners op, maar verder geen gevaarlijke situaties meer voor het doel van Werner. Overigens ook niet voor het vijandelijke doel, zodat de ruststand gelijk was: 1-1.

Na rust was al snel duidelijk dat er meer een team aanspraak maakte op een overwinning. Er werd wat geschoven met poppetjes, Johan kwam weer in het veld en toch weer niet, en na een minuut of vijf in de tweede helft was voor de bank al duidelijk: dit is best goed voetbal. Dat goede voetbal werd beloond met een doelpunt door onze gastspeler. Hij werd in de diepte gestuurd, liep en passant twee man voorbij en schoof de bal droog in de korte hoek.

Even later schoot Roald de wedstrijd in het slot. Bert leverde de bal, en Roald klopte de keeper in (opnieuw) de korte hoek. Om niets aan het toeval over te laten maakte Bert kort hierna de 4-1. Een te zachte terugspeelbal werd door onze meesterdraver onderschept en verzilverd. Met een beweging speelde hij de keeper uit en deponeerde de bal in het lege doel.

Ook hierna bleef het kansen regenen voor de roodgelen. Onder meer Roald kreeg een dot van een kans toen een uittrap zo in zijn voeten geschoten werd, maar de bal zeilde naast. Ook Jos kreeg de mogelijkheid voor zijn eerste goal in het Apeldoornse tenue, maar hij was niet zelfzuchtig genoeg. Apeldoorn legde de tweede helft zeer goed voetbal op de mat, met achterin rustig opbouwen, en voorin snel druk zetten bij balverlies. Eerlijk is eerlijk, qua conditie trokken de Puttenaren het niet allemaal meer naarmate de wedstrijd vorderde.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor onze gastarbeider, die een schot van net iets buiten de zestien over de keeper heen krulde. Zo staat CSV Apeldoorn 9 ook na drie wedstrijden fier bovenaan. Sparta Nijkerk is volgende zaterdag de tegenstander. Aan de motivatie zal het aan Apeldoornse kant niet liggen; met het Oktoberfest voor de boeg en een goed voetballend team ligt een dubbel feestelijke 6 oktober binnen handbereik.