CSV Apeldoorn 9 bleef afgelopen zaterdag met een zure smaak achter op het veld bij Orderbos. Enkele minuten eerder was de wedstrijd tegen koploper Horst geëindigd in 2-5, een uitslag die zowel geflatteerd was als onverdiend. Wat betreft de kansenverhouding was CSV de bovenliggende partij, en na afloop van de wedstrijd ging het gesprek met name over de makkelijk gegeven strafschop tegen, en de niet gegeven penalty voor de Apeldoorners.

En dat terwijl de wedstrijd zo goed begon voor de roodgelen. Al binnen drie minuten lag de 1-0 in het netje. Een diepe bal van Jos werd door Roald opgepikt, hij omspeelde de inglijdende keeper en ook de verdediger op de doellijn kon niets uitrichten op de schuiver in de hoek.

Ook vanaf dat moment bleef CSV de beste ploeg, met goed positiespel en veel aanvallende druk. Toch viel de goal aan de kant van het doel van Werner. De mid-mid van Horst waagde een schot van afstand en die vloog strak de hoek in, 1-1.

Kort hierop zette Apeldoorn de stand weer in zijn voordeel. Een diepe pass van Jasper werd met de kop gemist door Roald, maar Bert dook daarachter op en schoot op doel. De keeper verwerkte de bal niet goed, en Roald stond op de goede plek om zijn tweede van de middag te maken.

Er leek niets aan de hand voor CSV, de thuisploeg had de wedstrijd volledig in de hand. Een tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Bert. Hij werd vervangen door Jan Jaap, en die werd al snel gevaarlijk. Na goed doorjagen van Roald kon Jasper een mooie steekpass geven op de invaller, maar helaas ging het schot van Jan Jaap net naast. Vlak voor rust stak Horst terug. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door opnieuw de mid-mid binnengeschoten. De beide ploegen gingen rusten met 2-2.

Na rust werd het veldspel van Apeldoorn slordiger. De posities werden niet zo goed ingevuld als in de eerste helft, en steeds vaker werd er door een lange bal of slechte passing balverlies geleden. Toch bleef het spel redelijk gelijk op gaan. Tot het moment dat een Horst-aanvaller een actie maakte in het strafschopgebied, tegen de achterlijn en aangetikt werd. Hij ging naar de grond, en kreeg de strafschop. Makkelijk gegeven, maar er was absoluut sprake van contact, dus je kunt hem geven. Horst miste dit buitenkansje niet, en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

CSV ging nu nog feller op zoek naar voren, helaas ging dit niet gepaard met beter voetbal. Onder meer Jos en Ruben kregen de kans om te scoren uit een voorzet, maar beiden waren hierin niet succesvol. De gelijkmaker leek dan toch te komen toen Roald helemaal vrij voor de keeper kwam te staan, maar hij wachtte te lang met het uitzoeken van een hoek. Voordat hij kon schieten werd hij neergekegeld door een verdediger... en kreeg tot aller verbazing geen strafschop. Een zeer discutabele beslissing, er was nog duidelijker sprake van een overtreding dan bij het moment even daarvoor.

Hoogtepunt aan de kant van CSV Apeldoorn in de tweede helft was nog wel de verschrikkelijke schwalbe van Peter Haasjes. Zeer terecht overigens, want de speler die hij hiermee naaide had zich al de hele wedstrijd onderscheiden door misselijke acties, vasthouden, fopduikjes en zinloos geschreeuw, waarmee hij zich vooral de woede van Bart op de hals haalde. Horst speelde het vervolgens goed uit, en scoorde in de slotfase van de wedstrijd de 2-4. Nadat Jan Jaap eerst van afstand ongelukkig was (zijn schot werd aangeraakt en schoof net naast de paal achter), raakte hij daarna een vrije trap van Jasper verkeerd. Van dichtbij zeilde de bal over. De laatste goal was er een voor de statistieken, al was hij van grote schoonheid. Een prachtige boogbal van de rand van de zestien zette de eindstand op 2-5. Geflatteerd, al was Horst erg efficiënt in het benutten van kansen, toch mag CSV zich een beetje besloten voelen.

Zaterdag wacht de volgende kraker tegen directe concurrent EFC in Ermelo.