Foto
CSV Apeldoorn 9 heeft zaterdag tegen AGOVV 2 netjes een gelijkspel behaald. Er had absoluut meer in gezeten, de gelijkmaker viel pas aan het eind van de wedstrijd waarin CSV het overwicht had. Ook tegen een team uit een hogere klasse blijkt de organisatie bij CSV prima overeind te blijven.

 CSV begon goed aan de wedstrijd, liet weinig kansen toe en liet de bal goed rondgaan. Aan de andere kant werd er ook niet zo veel gecreëerd. Wel kwamen de roodgelen er via Jan-Jaap gevaarlijk uit. Zijn schot vanaf de rand van de zestien werd over het doel getikt door de keeper van AGOVV. Die keeper had overigens naast uittrappen nemen en ballen inleveren bij ons middenveld niet al te veel te doen.

Misschien mede daardoor was hij niet erg alert bij de eerste grote kans van CSV. Een slappe terugspeelbal werd alert opgepikt door Roald, die de keeper versloeg met een schuiver in de korte hoek. Geheel tegen de verwachtingen voor de wedstrijd in stond CSV 1-0 voor. Kort daarop redde Werner met een prachtige duik op een kopbal.

Een belangrijke redding, want in plaats van dat het 1-1 werd scoorde CSV kort daarna de 2-0. Evert bracht met een lange pass Jan Jaap in het strafschopgebied in stelling. Die hield goed zijn verdediger van zich af en schoot met links niet al te hard de bal in de zelfde hoek als de eerste goal.

Ook hierna bleef Apeldoorn goed georganiseerd voetballen. Op enkele corners na kwam AGOVV niet al te dicht meer bij het Apeldoornse goal, en CSV bleef steeds de ruimte achterin bij Evert benutten als het voorin niet lukte. Het kwam zelfs dicht een volgende treffer. Roald werd door Bert in de diepte gestuurd, en bracht de bal voor op Jos. Die kreeg de bal helaas net achter zich en zijn schot werd verwerkt tot een corner.

Vlak voor rust deed AGOVV iets terug. Een lange bal zeilde over Arnold heen, en de spits van AGOVV kon de bal onder het lichaam van Werner door schieten. Met een 2-1 voorsprong en een tevreden gevoel ging CSV rusten.

Dat tevreden gevoel verdween kort na rust. AGOVV begon onvriendelijker te spelen, en meer druk naar voren te geven. Echt gevaarlijk werd het nog niet meteen, maar CSV kwam ook niet goed meer voor het vijandelijke goal. Bij beide keepers werden er niet of nauwelijks ballen tussen de palen geschoten. Wel kenmerkte de tweede helft zich door wat opstootjes, bijvoorbeeld rondom Bert (maar dat zijn we gewend) en Jan Jaap (dat zijn we wat minder gewend).

De scheidsrechter had al gauw genoeg van de verziekte sfeer en blies voortijdig af. Er werden handjes geschud en spelers begonnen richting kleedkamer te lopen... Toen na enig geschreeuw van de AGOVV-bank besloten werd om toch maar door te voetballen. AGOVV profiteerde ten volle van deze beslissing, want het legde de 2-2 er nog in. De linksback van AGOVV vond dit zo'n heuglijk feit dat hij vijftig meter sprintte om schreeuwend voor Werner langs te kunnen rennen. Laten we dit maar zien als een compliment richting een team uit een lagere klasse dat vrijwel de hele wedstrijd beter voetbal op de mat bracht, maar op de spaarzame momenten verdedigend toch afgetroefd werd.

CSV Apeldoorn 9 - AGOVV 2     2-2 (2-1)

1-0 Roald

2-0 Jan Jaap (Evert)

2-1

2-2

 

Leave a Reply.