CSV Apeldoorn 9 heeft  een vliegende start gemaakt in de nieuwe competitie. Donderdagavond werd de verschoven wedstrijd tegen Zwart Wit '63 op professionele manier gewonnen. Na negentig minuten stond er in Harderwijk een 2-4 stand op het bord. Jan Jaap lardeerde zijn verjaardag met een goal en een assist, maar niet alles aan de avond was positief. Evert viel in de eerste helft uit na een harde botsing met keeper Werner, en moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Al na twee minuten kwam het negende op voorsprong. Jasper rondde een perfecte steekpass van Jan Jaap koelbloedig af. Enkele minuten later was Roald iets minder koelbloedig voor open goal. Een voorzet van wederom Jan Jaap verdween over het doel. Toch bleef CSV het eerste kwartier aandringen. Gevaarlijke kansen leverde dit niet op, wel een paar niet al te harde schoten op doel van Bert, Stefan en Roald.

Hierna kwam Zwart Wit beter in de wedstrijd. Het spel ging gelijk op, en de Harderwijkers kregen kansen. Bij een van de lange ballen richting het Apeldoornse doel ontstond er een lelijke botsing tussen Werner en Evert. Laatstgenoemde moest met veel pijn gewisseld worden, en werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht. Uit een van de spaarzame ballen die Zwart Wit daadwerkelijk op goal schoot ontstond plotseling een goal. De bal werd strak vanaf de buitenkant van de zestien achter Werner geschoten. De rest van de eerste helft kabbelde het spel op en neer maar ontstonden er geen grote kansen meer. Wel werden veelvuldig de enkels van Jasper opgezocht.

Na rust begon CSV heel professioneel met het langzaam vermoeien van de tegenstander. Er ontstond meer druk naar voren, en eigenlijk waren de Harderwijkers geen schim meer van het team voor rust. Kansen voor invallers Mick en Stefan leverden nog geen goal op, maar desondanks liet die niet lang op zich wachten. Jan Jaap kreeg een vrije trap net iets buiten de zestien, en krulde die fantastisch in de kruising. De druk van CSV bleef na deze goal constant naar voren gericht, op zoek naar de beslissende 3-1. Die viel iets later in de wedstrijd dan ook. Een letterlijk perfecte voorzet van Mick werd door Roald strak langs de paal binnengekopt.

Zwart Wit was vermoeid en niet bij machte om aanvallend veel activiteiten te ontplooien. Even later viel dan ook de 4-1, wederom door Roald. Hij schoot van dichtbij de bal binnen na een balletje breed van Stefan. In de resterende speeltijd liet CSV het balletje rondgaan, met zo nu en dan een steekpass naar voren. Stefan kwam hierbij onder andere nog in de gelegenheid om zijn goaltje mee te pikken, maar hij vond tot tweemaal toe de keeper op zijn pad.

Het slotakkoord was geheel tegen de verhoudingen in voor Zwart Wit. Een matige uittrap van Werner werd op het middenveld niet goed verwerkt, en de spits van de Harderwijkers besluit eens vanaf 25 meter uit te halen. Met een mooie boog verdween de bal in de kruising. Meteen daarna hield de scheidsrechter het voor gezien. Een goede en verdiende overwinning voor het negende. Volgens de tegenstander van deze donderdag hoort dit CSV-team minimaal een klasse hoger te spelen. Aan de spelers nu om in de resterende 21 wedstrijden dit te blijven bewijzen. Zaterdag wacht de volgende test, thuis tegen VVOG.

0-1     Jasper (Jan Jaap)