Het negende heeft zaterdag voor het eerst in deze competitie punten laten liggen. Na drie duidelijke overwinningen voor de roodgelen was Sparta Nijkerk degene die dit weekend met de punten mee naar huis ging. Na de eerste helft stonden de bezoekers met 1-3 voor, en daar kwam de tweede helft geen verandering meer in.  

De start van de Apeldoorners was veelbelovend. Al vroeg in de wedstrijd kwam CSV op voorsprong voor een goal van Roald. Jasper stuurde met een goede pass Jan Jaap weg, die behield goed het overzicht en stelde Roald in staat om de bal in een leeg doel te schuiven. Het momentum was voor de Apeldoorners, en dat leverde ook meer kansen op. Roald kreeg kort na de openingstreffer nog twee kansen om de score te vergroten, maar hij miste de scherpte.

Aan de andere kant vielen de goals wel, nog redelijk onverwacht. Sparta Nijkerk had de beschikking over een snelle, sterke spits, die zich in de eerste helft onderscheidde met twee goals, waaronder een fraai lobje over keeper Werner heen.

Al snel bleek dat het goede positiespel en de zorgvuldige passing van Apeldoorn in de laatste weken dit keer wat moeizamer ging. Sparta Nijkerk was duidelijk een niveautje hoger dan de teams van de eerste drie competitieweken en strafte dit goed af. Met een stand van 1-3 zochten beide teams de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft bracht CSV veel druk naar voren, en Sparta Nijkerk liet dat toe. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Wel verbaasde Ronald vriend en vijand door een prachtige omhaal te laten zien. Het verdiende door zijn schoonheid eigenlijk een goal te zijn, maar helaas dacht de Nijkerkse keeper hier anders over. Hij hield de bal met een knappe redding uit het goal.

Door de druk van het negende kwam er meer ruimte voor Sparta Nijkerk, en hieruit werden de bezoekers regelmatig gevaarlijk. Werner werd een paar keer goed getest, maar hield in de tweede helft zijn doel schoon. Ondanks kansen voor onder meer Jan Jaap kwam Apeldoorn ook niet meer tot een doelpunt en liep zo tegen het eerste verlies aan. Een kleine kater, maar zoals een niet nader genoemde bron binnen het team zei: "We hebben in ieder geval onze slechtste wedstrijd gehad."

CSV Apeldoorn verspeelt door dit resultaat de koppositie in de competitie en zakt terug naar een derde plaats. Volgende week wacht het negende een uitwedstrijd tegen subtopper Hierden.

1-0     Roald (Jan Jaap)
1-1
1-2
1-3Leave a Reply.