Het veld van Colmschate was het decor voor de derde wedstrijd in deze voorbereiding. Met twaalf man, waaronder gastspelers Marnix Labeur en Andries Visser (waarvoor dank!), ging CSV van start voor twee keer 35 minuten. De start was veelbelovend, al snel werd het Deventer doel onder vuur genomen, en het was een wonder dat na aan kwartier nog 0-0 op het scorebord stond. Onder andere Bert en Andries waren dicht bij de openingstreffer. Daarna kwam Colmschate beter in de wedstrijd, en kwamen er ook kansen voor het doel van Werner, die vervuld van nieuw elan door zijn flitsende keeperstenue zijn doel knap schoon wist te houden.

Na de eerste helft bleef vooral het gevoel dat we verdiend hadden om een paar goals te maken, maar dan moet de afronding toch echt beter. De tweede helft kwam met wederom targetman Luca Toni in de spits de jacht naar de openingstreffer vooral van roodgele kant. Colmschate kwam er wel een aantal keer redelijk gevaarlijk uit, maar dat werd telkens snel geneutraliseerd door het verdedigende duo, en anders kon de sterk keepende Werner een handje toesteken.

De eerste klap werd uitgedeeld door CSV Apeldoorn. Jasper stoomde door op het middenveld en speelde de bal in op Marnix. Die stak de bal met een subtiele voetbeweging door de verdediging heen, waarna de inlopende Jasper binnen kon schieten. Hierna ging CSV slordiger spelen. Momenten van balverlies volgden elkaar snel op. Colmschate wist hiervan te profiteren via hun linksbuiten. In de invallende duisternis werd hij vanwege zijn goed zichtbare fluorescerende schoentjes steeds vaker gezocht, en dat leverde al snel na de 0-1 de gelijkmaker op. Hij speelde zijn man uit, en schoot de bal vanaf de zijrand van de zestien goed binnen.

CSV begon hierna weer beter toe voetballen. Het kwam meer aan combineren toe in deze overigens erg sportieve wedstrijd. Op het middenveld en ook achterin ging het balletje vlot rond, en steeds vaker werd Andries of Bert de diepte in gestuurd. Tot gevaar voor het doel van Colmschate leidde dit wel, tot goals nog niet. Totdat na een mooie aanval over meerdere schijven Roald in de zestien in balbezit kwam. Met een snel puntertje verschalkte hij de keeper in de onderhoek. Het zal niet de beste actie van deze keeper zijn geweest, maar zulke goals tellen ook.

Ook hierna kwam CSV steeds meer in de gelegenheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De beslissing kwam echter vanaf de penaltystip. Bert werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit en de bijbehorende penalty werd verzilverd door Roald. De eerste winst in de voorbereiding is hiermee een feit. De score had in de slotfase nog hoger kunnen uitvallen, maar ook met 1-3 mogen de roodgelen tevreden zijn. Zaterdag wacht de tweede bekertegenstander, beslist een opponent van een iets ander kaliber als Colmschate. Vierdeklasser AGOVV 2 is dan namelijk de tegenstander.

Colmschate 4 - CSV Apeldoorn 9     1-3 (0-0)
0-1 Jasper (Marnix)