CSV Apeldoorn 9 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Hierden in extremis gewonnen. Na een 2-0 voorsprong voor de Apeldoorners kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte, maar in de slotfase rechtte CSV toch de rug, en via een benutte strafschop gingen de drie punten toch mee naar Apeldoorn.

Met een gehavende selectie reisde de roodgele Mannschaft af naar Hierden. Evert en Johan waren om medische redenen twijfelachtig voor deze wedstrijd, en Jos, die naar verluidt in de belangstelling staat van CSV 2, was helemaal afwezig. Wel had CSV de beschikking over Ruben Petri en Bas Hollander als invallers. De al krappe spelersgroep werd na nauwelijks vijf minuten al verder uitgedund omdat Johan niet verder kon spelen. Hij werd vervangen door Jan Jaap, die op zijn beurt er na een kwartiertje mee moest stoppen. En zo maakte Evert zijn langverwachte (en door hem liefst nog wat uitgestelde) rentree.

Hierden bleek een ploeg die goed aan CSV Apeldoorn gewaagd was. Met snelle aanvallers en fysiek spel brachten ze regelmatig druk en schoten op de goal van Werner. De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Eigenlijk uit het niets, want de keeper van Hierden was nog nauwelijks getest. Ruben schoot van iets buiten het strafschopgebied, en doordat de bal onderweg nog aangeraakt werd verdween die onhoudbaar voor de keeper in de hoek van de goal.

Diezelfde Ruben was het die ruim tien minuten hierna nog eens aanlegde. En wederom met succes. De keeper zag er voorzichtig uitgedrukt niet goed uit, hij schatte de stuiter in de bal verkeerd in, maar die goals tellen ook, en zo stond het ineens 2-0. Een score die gen recht deed aan de verhoudingen tussen beide ploegen.

Kort voor rust deed Hierden iets terug. Slordig uitverdedigen zorgde ervoor dat de spits van Hierden met een steekballetje vrij gezet kon worden voor Werner, en kon scoren. Meteen hierna volgde het rustsignaal. Na rust gaf Hierden direct wat extra gas. Een vers ingebrachte speler liet al snel de Apeldoornse bank schrikken door binnen korte tijd twee keer de paal te raken. CSV Apeldoorn hield zich vooral bij verdedigen, al kreeg et juist in deze fase enkele kansen. Onder meer Roald, Jasper en Bert waren dichtbij een goal, maar ze vonden de keeper op hun weg.

Hetzelfde spookscenario als vorig jaar (hele wedstrijd voorstaan en op het laatste moment toch nog gelijkspelen) leek weer herhaald te worden toen Hierden een strafschop kreeg, Erik wurmde zich op onreglementaire wijze langs zijn tegenstander, en de bal ging op de stip. Hierden benutte dit buitenkansje, en ineens moest Apeldoorn de weg naar voren weer vinden.

Dat lukte kort voor tijd Ruben Petri. Zijn rush, waarbij hij drie tegenstanders uitkapte, strandde doordat hij in het strafschopgebied werd getackeld door de vierde tegenstander. De goed fluitende scheidsrechter legde ook hiervoor de bal op de stip. Zoals gewoonlijk ging Roald achter de bal staan, en ook deze keer werd de penalty verzilverd, 2-3. Met nog vijf minuten te spelen was het voor de Apeldoornse equipe vooral verdedigen en geen domme dingen doen. In het verleden is vaak gebleken dat het negende niet met die druk om kan gaan, maar zaterdag toonde het team aan dat het ook na een verloren voorsprong de rug nog kan rechten. Een gelijkspel was wellicht meer verdiend geweest, maar dat weet niemand meer over een paar maanden, en die drie punten blijven staan.

Voor CSV volgt nu een zaterdag uitrusten, waarna over twee weken op eigen veld koploper Horst te gast is.