Het negende is goed uit de winterstop gekomen. Bij het treffen met SDC Putten was vooral het publiek de grote winnaar, het was een wedstrijd waar alles in zat: er vielen negen goals, Chiel holde weer als vanouds over de Apeldoornse velden, Jos scoorde één lelijk en één beeldschoon doelpunt en Bert kreeg weer een gele kaart.

Dit alles vond plaats onder de bezielende leiding van Jan Willem van Hal. Nog geen tien minuten na zijn eerste fluitsignaal stond CSV Apeldoorn al op voorsprong. De druk richting het Puttense goal was groot en er werd goed gevoetbald door de Apeldoorners. Dit resulteerde ook in kansen. Jan Jaap werd aan de rechterkant goed diep gestuurd door Bert. Hij schoof de bal breed op Roald, die vanaf een meter of zeven de bal in kon schuiven. 1-0 voor Apeldoorn, niets aan de hand.

Maar met de voorsprong begon CSV ook in te zakken. De sturm und drang naar voren werd een stuk minder en er kwamen kansen voor Putten. Met name hun nummer 20 bleek een goede en sterke voetballer, die veel gevaar stichtte. Bart besloot een voorzet van de Puttenaren zelf maar in te koppen, en zo stond het plotseling weer 1-1.

Nu kreeg Apeldoorn weer de overhand. Jos profiteerde hiervan, hij zette goed door op de Puttense achterlijn en wist op wonderbaarlijke wijze de bal via twee tegenstanders in het goal te krijgen. Iets later kwam CSV op 3-1. Een voorzet van Jan Jaap belandde op het hoofd van Bert, die eigenlijk niets anders hoefde te doen dan af te wachten en zijn hoofd in de juiste stand te houden.

Na rust werd de sfeer grimmiger. Dit had er waarschijnlijk ook alles mee te maken dat Bert de enkels van eerder genoemde nummer 20 opzocht. De scheidsrechter beloonde dit gedrag met de eerste gele kaart van de tweede seizoenshelft. Putten kwam sterker uit de kleedkamers dan de gastheren en liet vooral zien bij standaardsituaties scherper te zijn. De aansluitingstreffer viel dan ook al snel. Matchwinner Jos zette de marge van twee doelpunten echter weer op het bord, met een prachtig schot van buiten de zestien.

Ook nu kwam Putten echter terug in de wedstrijd, wederom uit een voorzet vanaf de linkerkant. En wederom rechtte Apeldoorn de rug en breidde de voorsprong weer uit. Jasper leverde een perfecte voorzet af, en Jan Jaap tikte die niet al te hard maar wel zuiver in de hoek binnen. En voor de derde keer in deze helft kwam Putten terug in de wedstrijd. Het was echter te laat, de stand bleef 5-4, en CSV Apeldoorn hield de drie punten in huis. Komende zaterdag wacht een nog lastiger test: Sparta Nijkerk uit.

5-4

Het negende heeft een ruime en overtuigende zege geboekt op laagvlieger Nunspeet. In een zeer eenzijdige wedstrijd won de equipe van leider Jan Willem van Hal met 6-1. Proefondervindelijk is bewezen dat de kans zeer groot is dat je scoort op 10 november als je voornaam met een J begint. Jos, Jan Jaap, Jasper, Jan Willem, Johan én Jan Peter tekenden voor de treffers.

Vanaf het begin was het initiatief voor de Apeldoorners. Al vroeg in de wedstrijd kwam de eerste treffer. Onze benjamin Jos liet voor het eerst dit seizoen het netje bollen. Hij stoomde op vanaf het middenveld en schoot de bal in de hoek van het goal, 1-0. Kort daarvoor was hij in het veld gekomen voor Pieter, die met een lichte blessure naar de kant moest, maar later weer kon invallen.

De 2-0 was voor Jan Jaap. Een corner van Jan Peter belandde op het hoofd van Evert, die bewust of onbewust de bal verlengde naar Jan Jaap. Die zette zich met een mooie lichaamsbeweging vrij en schoot de bal in opnieuw de linkerhoek.

CSV kreeg veel corners in de eerste helft, en vaak kwam daar gevaar uit. Zo ook bij de 3-0, wederom een strakke corner van Jan Peter, en Jasper greep zijn kans. Hij sprong boven zijn tegenstander uit en kopte de bal hoog in het goal, 3-0. Nog voor rust werd het 4-0. Een lange bal kwam bij Roald, die stuurde Jan Jaap de diepte in en die faalde oog in oog met de keeper niet.

Na rust kreeg Jan Jaap direct de kans op zijn derde. Een prachtige lange bal van Johan werd goed gecontroleerd door onze linksbuiten, maar helaas ging het schot naast. CSV bleef echter goed voetbal op de mat leggen, met de sterk spelende Ruben en Jos op het middenveld. Jan Willem en Jan Jaap waren nog dicht bij een goal, maar hun schoten gingen over. Bij een volgende gelegenheid werd Jan Willem neergelegd en ging de bal op de stip. Hij benutte deze kans zelf door de bal keihard in het midden van de goal te schieten, en bereikte zo het mooie moyenne van 1 goal per 45 minuten spelen.

Even later versierde Jan Willem wederom een penalty. Dit keer helaas in de eigen zestien, wegens hands. Werner keerde echter de strafschop met een prachtige redding, tot grote woede van de Nunspeet-verdediging, die dacht nog een reële kans op de overwinning te hebben.

Johan zette zijn reeks van 'doelpunt bij rentree na blessureleed' voort met een vallend schot van net buiten de zestien. De bal zeilde strak de hoek in, en de keeper was kansloos, 6-0.

In extremis kwam Nunspeet dan toch nog van die hatelijke nul af. Een aanvaller van de Nunspeters mocht ver het strafschopgebied in komen, omspeelde Werner en vuurde de bal richting doel. Jan Peter probeerde op de doellijn nog redding te brengen, maar gaf hiermee juist het laatste tikje. Eindstand van deze voor CSV goede wedstrijd: 6-1. Volgende week wacht Groen Wit, een nieuwe test voor het negende.

6-1

Op een druilerige zaterdag in Ermelo verloor het negende voor de tweede keer op rij, met 4-2 dit keer van directe concurrent EFC. Een goede eerste helft werd opgevolgd door een met name aanvallend slordigere tweede helft. De thuisclub profiteerde goed van fouten in de Apeldoornse defensie en hield de punten in Ermelo.

De wedstrijd begon zoals wel vaker goed voor CSV. De druk werd meteen naar voren gezet en het regende naast druppels ook kansen. Zo nu en dan werden aanvallers op onreglementaire wijze gestuit (Jan Jaap, Roald), maar de scheidsrechter vond het niet nodig om dit te bestraffen met een penalty. Bart was dichtbij een goal uit een corner, maar zijn schot ging voorlangs.

De openingstreffer kwam tegen de verhoudingen in echter te liggen in het goal van Werner. Een lange voorzet werd bij de tweede paal via verdediger en keeper binnen gekopt. EFC kon niet lang genieten van de voorsprong, want even later lag de bal er aan de andere kant al in. Bart schudde een heerlijke voorzet uit zijn linkervoet, en Jan Jaap maakte hem af op een manier waar iedereen van droomt, met een halve omhaal schoot hij het leder strak in het hoekje, 1-1.

Wederom kwam EFC echter op voorsprong. De spits van de Ermeloërs was een plaag voor de Apeldoornse defensie, en hij tekende voor de 2-1. Hij sprong voor zijn verdediger op een voorzet van links en kopte prachtig binnen. Ook nu  was de voorsprong geen lang leven beschoren. Een vrije trap van Jasper werd niet goed verwerkt door de keeper, en Roald was er vlot bij om de bal binnen te tikken.

Kort voor rust, ook een terugkerend verhaal voor CSV 9, scoorde toch de tegenstander weer. Werner kon de bal wel stoppen, maar de aanvaller van EFC was snel bij de bal om die in het lege doel te schieten. Na rust kwam er slordigheid in het spel van Apeldoorn. Vaker werd gegrepen naar de lange bal, maar desondanks kwamen er kansen. Zo kon Jos vrij voor de goal komen maar zijn schot ging naast. Ook Roald miste tot twee keer toe de mogelijkheid op de gelijkmaker.

Zoals het dan vaker gaat in het voetbal valt de goal aan de andere kant. Een verkeerde terugspeelbal werd dankbaar opgepikt door de EFC-spits, en die gooide de wedstrijd in het slot, 4-2. Vermeldenswaard was nog wel de omhaal van Jos tegen het einde van de wedstrijd, maar naast dat het een mooie bal was stond hij ook buitenspel.

1-0

1-1     Jan Jaap (Bart)

2-1

2-2     Roald

3-2
4-2

CSV Apeldoorn 9 bleef afgelopen zaterdag met een zure smaak achter op het veld bij Orderbos. Enkele minuten eerder was de wedstrijd tegen koploper Horst geëindigd in 2-5, een uitslag die zowel geflatteerd was als onverdiend. Wat betreft de kansenverhouding was CSV de bovenliggende partij, en na afloop van de wedstrijd ging het gesprek met name over de makkelijk gegeven strafschop tegen, en de niet gegeven penalty voor de Apeldoorners.

En dat terwijl de wedstrijd zo goed begon voor de roodgelen. Al binnen drie minuten lag de 1-0 in het netje. Een diepe bal van Jos werd door Roald opgepikt, hij omspeelde de inglijdende keeper en ook de verdediger op de doellijn kon niets uitrichten op de schuiver in de hoek.

Ook vanaf dat moment bleef CSV de beste ploeg, met goed positiespel en veel aanvallende druk. Toch viel de goal aan de kant van het doel van Werner. De mid-mid van Horst waagde een schot van afstand en die vloog strak de hoek in, 1-1.

Kort hierop zette Apeldoorn de stand weer in zijn voordeel. Een diepe pass van Jasper werd met de kop gemist door Roald, maar Bert dook daarachter op en schoot op doel. De keeper verwerkte de bal niet goed, en Roald stond op de goede plek om zijn tweede van de middag te maken.

Er leek niets aan de hand voor CSV, de thuisploeg had de wedstrijd volledig in de hand. Een tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Bert. Hij werd vervangen door Jan Jaap, en die werd al snel gevaarlijk. Na goed doorjagen van Roald kon Jasper een mooie steekpass geven op de invaller, maar helaas ging het schot van Jan Jaap net naast. Vlak voor rust stak Horst terug. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door opnieuw de mid-mid binnengeschoten. De beide ploegen gingen rusten met 2-2.

Na rust werd het veldspel van Apeldoorn slordiger. De posities werden niet zo goed ingevuld als in de eerste helft, en steeds vaker werd er door een lange bal of slechte passing balverlies geleden. Toch bleef het spel redelijk gelijk op gaan. Tot het moment dat een Horst-aanvaller een actie maakte in het strafschopgebied, tegen de achterlijn en aangetikt werd. Hij ging naar de grond, en kreeg de strafschop. Makkelijk gegeven, maar er was absoluut sprake van contact, dus je kunt hem geven. Horst miste dit buitenkansje niet, en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

CSV ging nu nog feller op zoek naar voren, helaas ging dit niet gepaard met beter voetbal. Onder meer Jos en Ruben kregen de kans om te scoren uit een voorzet, maar beiden waren hierin niet succesvol. De gelijkmaker leek dan toch te komen toen Roald helemaal vrij voor de keeper kwam te staan, maar hij wachtte te lang met het uitzoeken van een hoek. Voordat hij kon schieten werd hij neergekegeld door een verdediger... en kreeg tot aller verbazing geen strafschop. Een zeer discutabele beslissing, er was nog duidelijker sprake van een overtreding dan bij het moment even daarvoor.

Hoogtepunt aan de kant van CSV Apeldoorn in de tweede helft was nog wel de verschrikkelijke schwalbe van Peter Haasjes. Zeer terecht overigens, want de speler die hij hiermee naaide had zich al de hele wedstrijd onderscheiden door misselijke acties, vasthouden, fopduikjes en zinloos geschreeuw, waarmee hij zich vooral de woede van Bart op de hals haalde. Horst speelde het vervolgens goed uit, en scoorde in de slotfase van de wedstrijd de 2-4. Nadat Jan Jaap eerst van afstand ongelukkig was (zijn schot werd aangeraakt en schoof net naast de paal achter), raakte hij daarna een vrije trap van Jasper verkeerd. Van dichtbij zeilde de bal over. De laatste goal was er een voor de statistieken, al was hij van grote schoonheid. Een prachtige boogbal van de rand van de zestien zette de eindstand op 2-5. Geflatteerd, al was Horst erg efficiënt in het benutten van kansen, toch mag CSV zich een beetje besloten voelen.

Zaterdag wacht de volgende kraker tegen directe concurrent EFC in Ermelo.

2-5

CSV Apeldoorn 9 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Hierden in extremis gewonnen. Na een 2-0 voorsprong voor de Apeldoorners kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte, maar in de slotfase rechtte CSV toch de rug, en via een benutte strafschop gingen de drie punten toch mee naar Apeldoorn.

Met een gehavende selectie reisde de roodgele Mannschaft af naar Hierden. Evert en Johan waren om medische redenen twijfelachtig voor deze wedstrijd, en Jos, die naar verluidt in de belangstelling staat van CSV 2, was helemaal afwezig. Wel had CSV de beschikking over Ruben Petri en Bas Hollander als invallers. De al krappe spelersgroep werd na nauwelijks vijf minuten al verder uitgedund omdat Johan niet verder kon spelen. Hij werd vervangen door Jan Jaap, die op zijn beurt er na een kwartiertje mee moest stoppen. En zo maakte Evert zijn langverwachte (en door hem liefst nog wat uitgestelde) rentree.

Hierden bleek een ploeg die goed aan CSV Apeldoorn gewaagd was. Met snelle aanvallers en fysiek spel brachten ze regelmatig druk en schoten op de goal van Werner. De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Eigenlijk uit het niets, want de keeper van Hierden was nog nauwelijks getest. Ruben schoot van iets buiten het strafschopgebied, en doordat de bal onderweg nog aangeraakt werd verdween die onhoudbaar voor de keeper in de hoek van de goal.

Diezelfde Ruben was het die ruim tien minuten hierna nog eens aanlegde. En wederom met succes. De keeper zag er voorzichtig uitgedrukt niet goed uit, hij schatte de stuiter in de bal verkeerd in, maar die goals tellen ook, en zo stond het ineens 2-0. Een score die gen recht deed aan de verhoudingen tussen beide ploegen.

Kort voor rust deed Hierden iets terug. Slordig uitverdedigen zorgde ervoor dat de spits van Hierden met een steekballetje vrij gezet kon worden voor Werner, en kon scoren. Meteen hierna volgde het rustsignaal. Na rust gaf Hierden direct wat extra gas. Een vers ingebrachte speler liet al snel de Apeldoornse bank schrikken door binnen korte tijd twee keer de paal te raken. CSV Apeldoorn hield zich vooral bij verdedigen, al kreeg et juist in deze fase enkele kansen. Onder meer Roald, Jasper en Bert waren dichtbij een goal, maar ze vonden de keeper op hun weg.

Hetzelfde spookscenario als vorig jaar (hele wedstrijd voorstaan en op het laatste moment toch nog gelijkspelen) leek weer herhaald te worden toen Hierden een strafschop kreeg, Erik wurmde zich op onreglementaire wijze langs zijn tegenstander, en de bal ging op de stip. Hierden benutte dit buitenkansje, en ineens moest Apeldoorn de weg naar voren weer vinden.

Dat lukte kort voor tijd Ruben Petri. Zijn rush, waarbij hij drie tegenstanders uitkapte, strandde doordat hij in het strafschopgebied werd getackeld door de vierde tegenstander. De goed fluitende scheidsrechter legde ook hiervoor de bal op de stip. Zoals gewoonlijk ging Roald achter de bal staan, en ook deze keer werd de penalty verzilverd, 2-3. Met nog vijf minuten te spelen was het voor de Apeldoornse equipe vooral verdedigen en geen domme dingen doen. In het verleden is vaak gebleken dat het negende niet met die druk om kan gaan, maar zaterdag toonde het team aan dat het ook na een verloren voorsprong de rug nog kan rechten. Een gelijkspel was wellicht meer verdiend geweest, maar dat weet niemand meer over een paar maanden, en die drie punten blijven staan.

Voor CSV volgt nu een zaterdag uitrusten, waarna over twee weken op eigen veld koploper Horst te gast is.

0-1     Ruben
0-2     Ruben
1-2
2-2
2-3     Roald

Het negende heeft zaterdag voor het eerst in deze competitie punten laten liggen. Na drie duidelijke overwinningen voor de roodgelen was Sparta Nijkerk degene die dit weekend met de punten mee naar huis ging. Na de eerste helft stonden de bezoekers met 1-3 voor, en daar kwam de tweede helft geen verandering meer in.

De start van de Apeldoorners was veelbelovend. Al vroeg in de wedstrijd kwam CSV op voorsprong voor een goal van Roald. Jasper stuurde met een goede pass Jan Jaap weg, die behield goed het overzicht en stelde Roald in staat om de bal in een leeg doel te schuiven. Het momentum was voor de Apeldoorners, en dat leverde ook meer kansen op. Roald kreeg kort na de openingstreffer nog twee kansen om de score te vergroten, maar hij miste de scherpte.

Aan de andere kant vielen de goals wel, nog redelijk onverwacht. Sparta Nijkerk had de beschikking over een snelle, sterke spits, die zich in de eerste helft onderscheidde met twee goals, waaronder een fraai lobje over keeper Werner heen.

Al snel bleek dat het goede positiespel en de zorgvuldige passing van Apeldoorn in de laatste weken dit keer wat moeizamer ging. Sparta Nijkerk was duidelijk een niveautje hoger dan de teams van de eerste drie competitieweken en strafte dit goed af. Met een stand van 1-3 zochten beide teams de kleedkamers op voor de rust.

In de tweede helft bracht CSV veel druk naar voren, en Sparta Nijkerk liet dat toe. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Wel verbaasde Ronald vriend en vijand door een prachtige omhaal te laten zien. Het verdiende door zijn schoonheid eigenlijk een goal te zijn, maar helaas dacht de Nijkerkse keeper hier anders over. Hij hield de bal met een knappe redding uit het goal.

Door de druk van het negende kwam er meer ruimte voor Sparta Nijkerk, en hieruit werden de bezoekers regelmatig gevaarlijk. Werner werd een paar keer goed getest, maar hield in de tweede helft zijn doel schoon. Ondanks kansen voor onder meer Jan Jaap kwam Apeldoorn ook niet meer tot een doelpunt en liep zo tegen het eerste verlies aan. Een kleine kater, maar zoals een niet nader genoemde bron binnen het team zei: "We hebben in ieder geval onze slechtste wedstrijd gehad."

CSV Apeldoorn verspeelt door dit resultaat de koppositie in de competitie en zakt terug naar een derde plaats. Volgende week wacht het negende een uitwedstrijd tegen subtopper Hierden.

1-0     Roald (Jan Jaap)
1-1
1-2
1-3

CSV Apeldoorn 9 heeft ook zijn derde wedstrijd ruim gewonnen. Bij rust stond de roodgele Mannschaft nog op 1-1, maar na negentig minuten waren de krachtsverhoudingen duidelijk gemaakt in de stand: 1-5. Zonder vaste waardes als Jasper, Evert en Jan-Jaap, en ondanks het snelle uitvallen van Johan liet het negende zien dat het algemene niveau ook sterk omhoog is gegaan ten opzichte van vorig seizoen.

In het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat het een gemakkelijke middag ging worden voor de Apeldoorners. Putten had de beschikking over enkele gevaarlijke spelers, en kwam er zo nu en dan goed uit. Na nauwelijks tien minuten spelen resulteerde dit in de openingstreffer voor de Puttenaren. Aanvallend kon CSV hier niet erg veel tegenover stellen. Bert werd met een mooie steekpass de diepte in gestuurd maar kon helaas de bal niet onder controle krijgen. Ook Ruben wist de bal niet goed te raken toen hij in gelegenheid kwam om op goal te schieten.

Na een minuut of twintig raakte Johan geblesseerd nadat hij bij een schot gekraakt werd. Voor hem in de plaats kwam Roald, en die tekende niet al te lang na zijn entree voor de gelijkmaker. Een prachtige voorzet van Jan Peter werd door Roald knap binnen gekopt. Een minuut of vijf later leek de goal gekopieerd te worden na een soortgelijke voorzet, maar deze kopbal was een prooi voor de keeper.

Toch kwam CSV Apeldoorn met de gelijkmaker op zak beter in de wedstrijd. Er ontstond meer druk naar voren, en de Puttenaren kwamen er slechts sporadisch nog uit. Dit leverde een paar corners op, maar verder geen gevaarlijke situaties meer voor het doel van Werner. Overigens ook niet voor het vijandelijke doel, zodat de ruststand gelijk was: 1-1.

Na rust was al snel duidelijk dat er meer een team aanspraak maakte op een overwinning. Er werd wat geschoven met poppetjes, Johan kwam weer in het veld en toch weer niet, en na een minuut of vijf in de tweede helft was voor de bank al duidelijk: dit is best goed voetbal. Dat goede voetbal werd beloond met een doelpunt door onze gastspeler. Hij werd in de diepte gestuurd, liep en passant twee man voorbij en schoof de bal droog in de korte hoek.

Even later schoot Roald de wedstrijd in het slot. Bert leverde de bal, en Roald klopte de keeper in (opnieuw) de korte hoek. Om niets aan het toeval over te laten maakte Bert kort hierna de 4-1. Een te zachte terugspeelbal werd door onze meesterdraver onderschept en verzilverd. Met een beweging speelde hij de keeper uit en deponeerde de bal in het lege doel.

Ook hierna bleef het kansen regenen voor de roodgelen. Onder meer Roald kreeg een dot van een kans toen een uittrap zo in zijn voeten geschoten werd, maar de bal zeilde naast. Ook Jos kreeg de mogelijkheid voor zijn eerste goal in het Apeldoornse tenue, maar hij was niet zelfzuchtig genoeg. Apeldoorn legde de tweede helft zeer goed voetbal op de mat, met achterin rustig opbouwen, en voorin snel druk zetten bij balverlies. Eerlijk is eerlijk, qua conditie trokken de Puttenaren het niet allemaal meer naarmate de wedstrijd vorderde.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor onze gastarbeider, die een schot van net iets buiten de zestien over de keeper heen krulde. Zo staat CSV Apeldoorn 9 ook na drie wedstrijden fier bovenaan. Sparta Nijkerk is volgende zaterdag de tegenstander. Aan de motivatie zal het aan Apeldoornse kant niet liggen; met het Oktoberfest voor de boeg en een goed voetballend team ligt een dubbel feestelijke 6 oktober binnen handbereik.

Foto
CSV Apeldoorn 9 heeft ook zijn tweede wedstrijd ruim gewonnen. Tegenstander VVOG 6 werd met 6-1 aan de kant gezet. Hoogtepunt was de rentree van de lang geblesseerde Johan Lammers, die na twee minuten in het veld de bal in het doel joeg. CSV staat met twee overwinningen in drie dagen eerste in de competitie. Gedeeld met Victoria Boys 2 echter, die exact hetzelfde doelsaldo heeft.

Al binnen een kwartier was het raak tegen VVOG, die slechts elf man op de been kon brengen. Een vrije trap van Jasper even buiten de zestien werd door Jan Jaap leep ingetikt. In de periode daarna bleef de rood-gele mannschaft druk naar voren houden, maar kreeg telkens de bal niet tussen de palen. Pas even voor rust kwam de 2-0, na steeds meer aanvallende initiatieven van VVOG. Jasper schoot vanaf ongeveer dezelfde plek de vrije trap via de muur in het goal. VVOG had ondertussen al wel beloond moeten worden met een strafschop, doordat Ronald hands maakte in het strafschopgebied.

De tweede helft begon voor CSV Apeldoorn perfect. Johan maakte zijn rentree als linksbuiten, en deed dat met verve. Vanaf de rand van de zestien joeg hij al na twee minuten de bal hoog in het goal, 3-0. Een paar minuten later kreeg Werner zijn enige domper van de wedstrijd te verwerken. VVOG kreeg een (terechte) penalty, en de aanvoerder verzilverde die. Hierna waren alle aanvallende initiatieven weer voor de Apeldoornse ploeg. Halverwege de tweede helft tekende Jan Jaap zijn tweede treffer van de middag aan. Een prachtige lange bal van Johan draaide precies over de verdediger heen, en Jan Jaap maakte vanuit een lastige hoek de bal mooi af.

Onder mee Roald, Bert, Johan en Jos kwamen meermaals in de gelegenheid om de score verder uit te breiden, maar helaas ging de bal er niet in. Het slotakkoord was net als donderdag voor Roald. Na een verdediger op het verkeerde been gezet te hebben schoof hij met buitenkant voet de 5-1 in het hoekje. Vijf minuten later werd hij (niet voor het eerst overigens) onreglementair naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, en de goed fluitende scheidsrechter was onverbiddelijk: strafschop. Deze werd door Roald zelf benut, en daarmee kwam ook de eindstand op het bord: 6-1.

Een goede start van de competitie dus voor het negende, en aanvoerder Johan Lammers liet weten vol vertrouwen te zijn over deze competitie: "De uitwedstrijd kunnen we tegen deze gasten vrijuit spelen, dan zijn we toch al kampioen." Aanstaande zaterdag treft het negende SDC Putten, die met 8-2 de boot in gingen tegen medekoploper Victoria Boys.

6-1     Roald

CSV Apeldoorn 9 heeft  een vliegende start gemaakt in de nieuwe competitie. Donderdagavond werd de verschoven wedstrijd tegen Zwart Wit '63 op professionele manier gewonnen. Na negentig minuten stond er in Harderwijk een 2-4 stand op het bord. Jan Jaap lardeerde zijn verjaardag met een goal en een assist, maar niet alles aan de avond was positief. Evert viel in de eerste helft uit na een harde botsing met keeper Werner, en moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Al na twee minuten kwam het negende op voorsprong. Jasper rondde een perfecte steekpass van Jan Jaap koelbloedig af. Enkele minuten later was Roald iets minder koelbloedig voor open goal. Een voorzet van wederom Jan Jaap verdween over het doel. Toch bleef CSV het eerste kwartier aandringen. Gevaarlijke kansen leverde dit niet op, wel een paar niet al te harde schoten op doel van Bert, Stefan en Roald.

Hierna kwam Zwart Wit beter in de wedstrijd. Het spel ging gelijk op, en de Harderwijkers kregen kansen. Bij een van de lange ballen richting het Apeldoornse doel ontstond er een lelijke botsing tussen Werner en Evert. Laatstgenoemde moest met veel pijn gewisseld worden, en werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht. Uit een van de spaarzame ballen die Zwart Wit daadwerkelijk op goal schoot ontstond plotseling een goal. De bal werd strak vanaf de buitenkant van de zestien achter Werner geschoten. De rest van de eerste helft kabbelde het spel op en neer maar ontstonden er geen grote kansen meer. Wel werden veelvuldig de enkels van Jasper opgezocht.

Na rust begon CSV heel professioneel met het langzaam vermoeien van de tegenstander. Er ontstond meer druk naar voren, en eigenlijk waren de Harderwijkers geen schim meer van het team voor rust. Kansen voor invallers Mick en Stefan leverden nog geen goal op, maar desondanks liet die niet lang op zich wachten. Jan Jaap kreeg een vrije trap net iets buiten de zestien, en krulde die fantastisch in de kruising. De druk van CSV bleef na deze goal constant naar voren gericht, op zoek naar de beslissende 3-1. Die viel iets later in de wedstrijd dan ook. Een letterlijk perfecte voorzet van Mick werd door Roald strak langs de paal binnengekopt.

Zwart Wit was vermoeid en niet bij machte om aanvallend veel activiteiten te ontplooien. Even later viel dan ook de 4-1, wederom door Roald. Hij schoot van dichtbij de bal binnen na een balletje breed van Stefan. In de resterende speeltijd liet CSV het balletje rondgaan, met zo nu en dan een steekpass naar voren. Stefan kwam hierbij onder andere nog in de gelegenheid om zijn goaltje mee te pikken, maar hij vond tot tweemaal toe de keeper op zijn pad.

Het slotakkoord was geheel tegen de verhoudingen in voor Zwart Wit. Een matige uittrap van Werner werd op het middenveld niet goed verwerkt, en de spits van de Harderwijkers besluit eens vanaf 25 meter uit te halen. Met een mooie boog verdween de bal in de kruising. Meteen daarna hield de scheidsrechter het voor gezien. Een goede en verdiende overwinning voor het negende. Volgens de tegenstander van deze donderdag hoort dit CSV-team minimaal een klasse hoger te spelen. Aan de spelers nu om in de resterende 21 wedstrijden dit te blijven bewijzen. Zaterdag wacht de volgende test, thuis tegen VVOG.

Foto
Op zaterdag 15 september om exact acht minuten over twaalf nam aanvoerder Johan Lammers met een brede lach de sponsorkleding van CSV Apeldoorn 9 in ontvangst. Frank Mennink en Gerard van Hal staan voor de komende vier jaar gezamenlijk op het shirt en de pakken van het negende. Niet alleen presentatiepakken en wedstrijdtenue's, maar ook inloopsweaters en tassen worden gloednieuw bekostigd door Mennink Makelaars en Meeùs. Johan Lammers hield een gloedvolle speech, waarin hij beide sponsoren hartelijk bedankte en de hoop uitsprak hun naam door middel van goede prestaties op een goede manier in de markt te zetten.

Omdat de wedstrijd van zaterdag helaas verschoven werd naar de twintigste, had teammanager Jan Willem van Hal razendsnel een nieuw dagprogramma opgesteld.  Een ruim twee uur lange golfclinic op De Scherpenbergh in Lieren, onder leiding van golfprofessional Hiddo. De middag werd door pesudo-golfpro Ronald van der Wilt voorzien van adviezen en tips. De baltovenaars van het negende werden ingewijd in de wondere wereld van putts, driving ranges en holes in one.

De middag werd afgesloten met een zo-dicht-mogelijk-bij-het-vlaggetje-wedstrijd. Johan, gedreven door nicotinegebrek, won dit glansrijk. Zelfs de golfpro kreeg zijn bal niet dichter bij de hole dan onze aanvoerder. Het grootste gedeelte van het team had, laten we maar zeggen, iets meer moeite met de hole. Hint: er lag een grote waterpartij voor de green.

Na een dag buiten werd deze sponsordag afgesloten met een etentje in de Apeldoornse binnenstad. En wat drankjes.

De komende week barst voor CSV Apeldoorn 9 de competitie in alle geweld los. Donderdag is de aftrap met de uitgestelde uitwedstrijd tegen Zwart Wit, zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd op het Orderbos, tegen VVOG.