CSV Apeldoorn 9 heeft ook zijn derde wedstrijd ruim gewonnen. Bij rust stond de roodgele Mannschaft nog op 1-1, maar na negentig minuten waren de krachtsverhoudingen duidelijk gemaakt in de stand: 1-5. Zonder vaste waardes als Jasper, Evert en Jan-Jaap, en ondanks het snelle uitvallen van Johan liet het negende zien dat het algemene niveau ook sterk omhoog is gegaan ten opzichte van vorig seizoen.

In het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat het een gemakkelijke middag ging worden voor de Apeldoorners. Putten had de beschikking over enkele gevaarlijke spelers, en kwam er zo nu en dan goed uit. Na nauwelijks tien minuten spelen resulteerde dit in de openingstreffer voor de Puttenaren. Aanvallend kon CSV hier niet erg veel tegenover stellen. Bert werd met een mooie steekpass de diepte in gestuurd maar kon helaas de bal niet onder controle krijgen. Ook Ruben wist de bal niet goed te raken toen hij in gelegenheid kwam om op goal te schieten.

Na een minuut of twintig raakte Johan geblesseerd nadat hij bij een schot gekraakt werd. Voor hem in de plaats kwam Roald, en die tekende niet al te lang na zijn entree voor de gelijkmaker. Een prachtige voorzet van Jan Peter werd door Roald knap binnen gekopt. Een minuut of vijf later leek de goal gekopieerd te worden na een soortgelijke voorzet, maar deze kopbal was een prooi voor de keeper.

Toch kwam CSV Apeldoorn met de gelijkmaker op zak beter in de wedstrijd. Er ontstond meer druk naar voren, en de Puttenaren kwamen er slechts sporadisch nog uit. Dit leverde een paar corners op, maar verder geen gevaarlijke situaties meer voor het doel van Werner. Overigens ook niet voor het vijandelijke doel, zodat de ruststand gelijk was: 1-1.

Na rust was al snel duidelijk dat er meer een team aanspraak maakte op een overwinning. Er werd wat geschoven met poppetjes, Johan kwam weer in het veld en toch weer niet, en na een minuut of vijf in de tweede helft was voor de bank al duidelijk: dit is best goed voetbal. Dat goede voetbal werd beloond met een doelpunt door onze gastspeler. Hij werd in de diepte gestuurd, liep en passant twee man voorbij en schoof de bal droog in de korte hoek.

Even later schoot Roald de wedstrijd in het slot. Bert leverde de bal, en Roald klopte de keeper in (opnieuw) de korte hoek. Om niets aan het toeval over te laten maakte Bert kort hierna de 4-1. Een te zachte terugspeelbal werd door onze meesterdraver onderschept en verzilverd. Met een beweging speelde hij de keeper uit en deponeerde de bal in het lege doel.

Ook hierna bleef het kansen regenen voor de roodgelen. Onder meer Roald kreeg een dot van een kans toen een uittrap zo in zijn voeten geschoten werd, maar de bal zeilde naast. Ook Jos kreeg de mogelijkheid voor zijn eerste goal in het Apeldoornse tenue, maar hij was niet zelfzuchtig genoeg. Apeldoorn legde de tweede helft zeer goed voetbal op de mat, met achterin rustig opbouwen, en voorin snel druk zetten bij balverlies. Eerlijk is eerlijk, qua conditie trokken de Puttenaren het niet allemaal meer naarmate de wedstrijd vorderde.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor onze gastarbeider, die een schot van net iets buiten de zestien over de keeper heen krulde. Zo staat CSV Apeldoorn 9 ook na drie wedstrijden fier bovenaan. Sparta Nijkerk is volgende zaterdag de tegenstander. Aan de motivatie zal het aan Apeldoornse kant niet liggen; met het Oktoberfest voor de boeg en een goed voetballend team ligt een dubbel feestelijke 6 oktober binnen handbereik.

Foto
CSV Apeldoorn 9 heeft ook zijn tweede wedstrijd ruim gewonnen. Tegenstander VVOG 6 werd met 6-1 aan de kant gezet. Hoogtepunt was de rentree van de lang geblesseerde Johan Lammers, die na twee minuten in het veld de bal in het doel joeg. CSV staat met twee overwinningen in drie dagen eerste in de competitie. Gedeeld met Victoria Boys 2 echter, die exact hetzelfde doelsaldo heeft.

Al binnen een kwartier was het raak tegen VVOG, die slechts elf man op de been kon brengen. Een vrije trap van Jasper even buiten de zestien werd door Jan Jaap leep ingetikt. In de periode daarna bleef de rood-gele mannschaft druk naar voren houden, maar kreeg telkens de bal niet tussen de palen. Pas even voor rust kwam de 2-0, na steeds meer aanvallende initiatieven van VVOG. Jasper schoot vanaf ongeveer dezelfde plek de vrije trap via de muur in het goal. VVOG had ondertussen al wel beloond moeten worden met een strafschop, doordat Ronald hands maakte in het strafschopgebied.

De tweede helft begon voor CSV Apeldoorn perfect. Johan maakte zijn rentree als linksbuiten, en deed dat met verve. Vanaf de rand van de zestien joeg hij al na twee minuten de bal hoog in het goal, 3-0. Een paar minuten later kreeg Werner zijn enige domper van de wedstrijd te verwerken. VVOG kreeg een (terechte) penalty, en de aanvoerder verzilverde die. Hierna waren alle aanvallende initiatieven weer voor de Apeldoornse ploeg. Halverwege de tweede helft tekende Jan Jaap zijn tweede treffer van de middag aan. Een prachtige lange bal van Johan draaide precies over de verdediger heen, en Jan Jaap maakte vanuit een lastige hoek de bal mooi af.

Onder mee Roald, Bert, Johan en Jos kwamen meermaals in de gelegenheid om de score verder uit te breiden, maar helaas ging de bal er niet in. Het slotakkoord was net als donderdag voor Roald. Na een verdediger op het verkeerde been gezet te hebben schoof hij met buitenkant voet de 5-1 in het hoekje. Vijf minuten later werd hij (niet voor het eerst overigens) onreglementair naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, en de goed fluitende scheidsrechter was onverbiddelijk: strafschop. Deze werd door Roald zelf benut, en daarmee kwam ook de eindstand op het bord: 6-1.

Een goede start van de competitie dus voor het negende, en aanvoerder Johan Lammers liet weten vol vertrouwen te zijn over deze competitie: "De uitwedstrijd kunnen we tegen deze gasten vrijuit spelen, dan zijn we toch al kampioen." Aanstaande zaterdag treft het negende SDC Putten, die met 8-2 de boot in gingen tegen medekoploper Victoria Boys.

6-1     Roald

CSV Apeldoorn 9 heeft  een vliegende start gemaakt in de nieuwe competitie. Donderdagavond werd de verschoven wedstrijd tegen Zwart Wit '63 op professionele manier gewonnen. Na negentig minuten stond er in Harderwijk een 2-4 stand op het bord. Jan Jaap lardeerde zijn verjaardag met een goal en een assist, maar niet alles aan de avond was positief. Evert viel in de eerste helft uit na een harde botsing met keeper Werner, en moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Al na twee minuten kwam het negende op voorsprong. Jasper rondde een perfecte steekpass van Jan Jaap koelbloedig af. Enkele minuten later was Roald iets minder koelbloedig voor open goal. Een voorzet van wederom Jan Jaap verdween over het doel. Toch bleef CSV het eerste kwartier aandringen. Gevaarlijke kansen leverde dit niet op, wel een paar niet al te harde schoten op doel van Bert, Stefan en Roald.

Hierna kwam Zwart Wit beter in de wedstrijd. Het spel ging gelijk op, en de Harderwijkers kregen kansen. Bij een van de lange ballen richting het Apeldoornse doel ontstond er een lelijke botsing tussen Werner en Evert. Laatstgenoemde moest met veel pijn gewisseld worden, en werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht. Uit een van de spaarzame ballen die Zwart Wit daadwerkelijk op goal schoot ontstond plotseling een goal. De bal werd strak vanaf de buitenkant van de zestien achter Werner geschoten. De rest van de eerste helft kabbelde het spel op en neer maar ontstonden er geen grote kansen meer. Wel werden veelvuldig de enkels van Jasper opgezocht.

Na rust begon CSV heel professioneel met het langzaam vermoeien van de tegenstander. Er ontstond meer druk naar voren, en eigenlijk waren de Harderwijkers geen schim meer van het team voor rust. Kansen voor invallers Mick en Stefan leverden nog geen goal op, maar desondanks liet die niet lang op zich wachten. Jan Jaap kreeg een vrije trap net iets buiten de zestien, en krulde die fantastisch in de kruising. De druk van CSV bleef na deze goal constant naar voren gericht, op zoek naar de beslissende 3-1. Die viel iets later in de wedstrijd dan ook. Een letterlijk perfecte voorzet van Mick werd door Roald strak langs de paal binnengekopt.

Zwart Wit was vermoeid en niet bij machte om aanvallend veel activiteiten te ontplooien. Even later viel dan ook de 4-1, wederom door Roald. Hij schoot van dichtbij de bal binnen na een balletje breed van Stefan. In de resterende speeltijd liet CSV het balletje rondgaan, met zo nu en dan een steekpass naar voren. Stefan kwam hierbij onder andere nog in de gelegenheid om zijn goaltje mee te pikken, maar hij vond tot tweemaal toe de keeper op zijn pad.

Het slotakkoord was geheel tegen de verhoudingen in voor Zwart Wit. Een matige uittrap van Werner werd op het middenveld niet goed verwerkt, en de spits van de Harderwijkers besluit eens vanaf 25 meter uit te halen. Met een mooie boog verdween de bal in de kruising. Meteen daarna hield de scheidsrechter het voor gezien. Een goede en verdiende overwinning voor het negende. Volgens de tegenstander van deze donderdag hoort dit CSV-team minimaal een klasse hoger te spelen. Aan de spelers nu om in de resterende 21 wedstrijden dit te blijven bewijzen. Zaterdag wacht de volgende test, thuis tegen VVOG.

Foto
Op zaterdag 15 september om exact acht minuten over twaalf nam aanvoerder Johan Lammers met een brede lach de sponsorkleding van CSV Apeldoorn 9 in ontvangst. Frank Mennink en Gerard van Hal staan voor de komende vier jaar gezamenlijk op het shirt en de pakken van het negende. Niet alleen presentatiepakken en wedstrijdtenue's, maar ook inloopsweaters en tassen worden gloednieuw bekostigd door Mennink Makelaars en Meeùs. Johan Lammers hield een gloedvolle speech, waarin hij beide sponsoren hartelijk bedankte en de hoop uitsprak hun naam door middel van goede prestaties op een goede manier in de markt te zetten.

Omdat de wedstrijd van zaterdag helaas verschoven werd naar de twintigste, had teammanager Jan Willem van Hal razendsnel een nieuw dagprogramma opgesteld.  Een ruim twee uur lange golfclinic op De Scherpenbergh in Lieren, onder leiding van golfprofessional Hiddo. De middag werd door pesudo-golfpro Ronald van der Wilt voorzien van adviezen en tips. De baltovenaars van het negende werden ingewijd in de wondere wereld van putts, driving ranges en holes in one.

De middag werd afgesloten met een zo-dicht-mogelijk-bij-het-vlaggetje-wedstrijd. Johan, gedreven door nicotinegebrek, won dit glansrijk. Zelfs de golfpro kreeg zijn bal niet dichter bij de hole dan onze aanvoerder. Het grootste gedeelte van het team had, laten we maar zeggen, iets meer moeite met de hole. Hint: er lag een grote waterpartij voor de green.

Na een dag buiten werd deze sponsordag afgesloten met een etentje in de Apeldoornse binnenstad. En wat drankjes.

De komende week barst voor CSV Apeldoorn 9 de competitie in alle geweld los. Donderdag is de aftrap met de uitgestelde uitwedstrijd tegen Zwart Wit, zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd op het Orderbos, tegen VVOG.

Foto
CSV Apeldoorn 9 heeft zaterdag tegen AGOVV 2 netjes een gelijkspel behaald. Er had absoluut meer in gezeten, de gelijkmaker viel pas aan het eind van de wedstrijd waarin CSV het overwicht had. Ook tegen een team uit een hogere klasse blijkt de organisatie bij CSV prima overeind te blijven.

CSV begon goed aan de wedstrijd, liet weinig kansen toe en liet de bal goed rondgaan. Aan de andere kant werd er ook niet zo veel gecreëerd. Wel kwamen de roodgelen er via Jan-Jaap gevaarlijk uit. Zijn schot vanaf de rand van de zestien werd over het doel getikt door de keeper van AGOVV. Die keeper had overigens naast uittrappen nemen en ballen inleveren bij ons middenveld niet al te veel te doen.

Misschien mede daardoor was hij niet erg alert bij de eerste grote kans van CSV. Een slappe terugspeelbal werd alert opgepikt door Roald, die de keeper versloeg met een schuiver in de korte hoek. Geheel tegen de verwachtingen voor de wedstrijd in stond CSV 1-0 voor. Kort daarop redde Werner met een prachtige duik op een kopbal.

Een belangrijke redding, want in plaats van dat het 1-1 werd scoorde CSV kort daarna de 2-0. Evert bracht met een lange pass Jan Jaap in het strafschopgebied in stelling. Die hield goed zijn verdediger van zich af en schoot met links niet al te hard de bal in de zelfde hoek als de eerste goal.

Ook hierna bleef Apeldoorn goed georganiseerd voetballen. Op enkele corners na kwam AGOVV niet al te dicht meer bij het Apeldoornse goal, en CSV bleef steeds de ruimte achterin bij Evert benutten als het voorin niet lukte. Het kwam zelfs dicht een volgende treffer. Roald werd door Bert in de diepte gestuurd, en bracht de bal voor op Jos. Die kreeg de bal helaas net achter zich en zijn schot werd verwerkt tot een corner.

Vlak voor rust deed AGOVV iets terug. Een lange bal zeilde over Arnold heen, en de spits van AGOVV kon de bal onder het lichaam van Werner door schieten. Met een 2-1 voorsprong en een tevreden gevoel ging CSV rusten.

Dat tevreden gevoel verdween kort na rust. AGOVV begon onvriendelijker te spelen, en meer druk naar voren te geven. Echt gevaarlijk werd het nog niet meteen, maar CSV kwam ook niet goed meer voor het vijandelijke goal. Bij beide keepers werden er niet of nauwelijks ballen tussen de palen geschoten. Wel kenmerkte de tweede helft zich door wat opstootjes, bijvoorbeeld rondom Bert (maar dat zijn we gewend) en Jan Jaap (dat zijn we wat minder gewend).

De scheidsrechter had al gauw genoeg van de verziekte sfeer en blies voortijdig af. Er werden handjes geschud en spelers begonnen richting kleedkamer te lopen... Toen na enig geschreeuw van de AGOVV-bank besloten werd om toch maar door te voetballen. AGOVV profiteerde ten volle van deze beslissing, want het legde de 2-2 er nog in. De linksback van AGOVV vond dit zo'n heuglijk feit dat hij vijftig meter sprintte om schreeuwend voor Werner langs te kunnen rennen. Laten we dit maar zien als een compliment richting een team uit een lagere klasse dat vrijwel de hele wedstrijd beter voetbal op de mat bracht, maar op de spaarzame momenten verdedigend toch afgetroefd werd.

CSV Apeldoorn 9 - AGOVV 2     2-2 (2-1)