Op een druilerige zaterdag in Ermelo verloor het negende voor de tweede keer op rij, met 4-2 dit keer van directe concurrent EFC. Een goede eerste helft werd opgevolgd door een met name aanvallend slordigere tweede helft. De thuisclub profiteerde goed van fouten in de Apeldoornse defensie en hield de punten in Ermelo.

De wedstrijd begon zoals wel vaker goed voor CSV. De druk werd meteen naar voren gezet en het regende naast druppels ook kansen. Zo nu en dan werden aanvallers op onreglementaire wijze gestuit (Jan Jaap, Roald), maar de scheidsrechter vond het niet nodig om dit te bestraffen met een penalty. Bart was dichtbij een goal uit een corner, maar zijn schot ging voorlangs.

De openingstreffer kwam tegen de verhoudingen in echter te liggen in het goal van Werner. Een lange voorzet werd bij de tweede paal via verdediger en keeper binnen gekopt. EFC kon niet lang genieten van de voorsprong, want even later lag de bal er aan de andere kant al in. Bart schudde een heerlijke voorzet uit zijn linkervoet, en Jan Jaap maakte hem af op een manier waar iedereen van droomt, met een halve omhaal schoot hij het leder strak in het hoekje, 1-1.

Wederom kwam EFC echter op voorsprong. De spits van de Ermeloërs was een plaag voor de Apeldoornse defensie, en hij tekende voor de 2-1. Hij sprong voor zijn verdediger op een voorzet van links en kopte prachtig binnen. Ook nu  was de voorsprong geen lang leven beschoren. Een vrije trap van Jasper werd niet goed verwerkt door de keeper, en Roald was er vlot bij om de bal binnen te tikken.

Kort voor rust, ook een terugkerend verhaal voor CSV 9, scoorde toch de tegenstander weer. Werner kon de bal wel stoppen, maar de aanvaller van EFC was snel bij de bal om die in het lege doel te schieten. Na rust kwam er slordigheid in het spel van Apeldoorn. Vaker werd gegrepen naar de lange bal, maar desondanks kwamen er kansen. Zo kon Jos vrij voor de goal komen maar zijn schot ging naast. Ook Roald miste tot twee keer toe de mogelijkheid op de gelijkmaker.

Zoals het dan vaker gaat in het voetbal valt de goal aan de andere kant. Een verkeerde terugspeelbal werd dankbaar opgepikt door de EFC-spits, en die gooide de wedstrijd in het slot, 4-2. Vermeldenswaard was nog wel de omhaal van Jos tegen het einde van de wedstrijd, maar naast dat het een mooie bal was stond hij ook buitenspel.