Het negende is goed uit de winterstop gekomen. Bij het treffen met SDC Putten was vooral het publiek de grote winnaar, het was een wedstrijd waar alles in zat: er vielen negen goals, Chiel holde weer als vanouds over de Apeldoornse velden, Jos scoorde één lelijk en één beeldschoon doelpunt en Bert kreeg weer een gele kaart.

Dit alles vond plaats onder de bezielende leiding van Jan Willem van Hal. Nog geen tien minuten na zijn eerste fluitsignaal stond CSV Apeldoorn al op voorsprong. De druk richting het Puttense goal was groot en er werd goed gevoetbald door de Apeldoorners. Dit resulteerde ook in kansen. Jan Jaap werd aan de rechterkant goed diep gestuurd door Bert. Hij schoof de bal breed op Roald, die vanaf een meter of zeven de bal in kon schuiven. 1-0 voor Apeldoorn, niets aan de hand.

Maar met de voorsprong begon CSV ook in te zakken. De sturm und drang naar voren werd een stuk minder en er kwamen kansen voor Putten. Met name hun nummer 20 bleek een goede en sterke voetballer, die veel gevaar stichtte. Bart besloot een voorzet van de Puttenaren zelf maar in te koppen, en zo stond het plotseling weer 1-1.

Nu kreeg Apeldoorn weer de overhand. Jos profiteerde hiervan, hij zette goed door op de Puttense achterlijn en wist op wonderbaarlijke wijze de bal via twee tegenstanders in het goal te krijgen. Iets later kwam CSV op 3-1. Een voorzet van Jan Jaap belandde op het hoofd van Bert, die eigenlijk niets anders hoefde te doen dan af te wachten en zijn hoofd in de juiste stand te houden.

Na rust werd de sfeer grimmiger. Dit had er waarschijnlijk ook alles mee te maken dat Bert de enkels van eerder genoemde nummer 20 opzocht. De scheidsrechter beloonde dit gedrag met de eerste gele kaart van de tweede seizoenshelft. Putten kwam sterker uit de kleedkamers dan de gastheren en liet vooral zien bij standaardsituaties scherper te zijn. De aansluitingstreffer viel dan ook al snel. Matchwinner Jos zette de marge van twee doelpunten echter weer op het bord, met een prachtig schot van buiten de zestien.

Ook nu kwam Putten echter terug in de wedstrijd, wederom uit een voorzet vanaf de linkerkant. En wederom rechtte Apeldoorn de rug en breidde de voorsprong weer uit. Jasper leverde een perfecte voorzet af, en Jan Jaap tikte die niet al te hard maar wel zuiver in de hoek binnen. En voor de derde keer in deze helft kwam Putten terug in de wedstrijd. Het was echter te laat, de stand bleef 5-4, en CSV Apeldoorn hield de drie punten in huis. Komende zaterdag wacht een nog lastiger test: Sparta Nijkerk uit.

CSV Apeldoorn – SDC Putten   5-4 (3-1)

1-0        Roald (Jan Jaap)