Foto
CSV Apeldoorn 9 heeft ook zijn tweede wedstrijd ruim gewonnen. Tegenstander VVOG 6 werd met 6-1 aan de kant gezet. Hoogtepunt was de rentree van de lang geblesseerde Johan Lammers, die na twee minuten in het veld de bal in het doel joeg. CSV staat met twee overwinningen in drie dagen eerste in de competitie. Gedeeld met Victoria Boys 2 echter, die exact hetzelfde doelsaldo heeft.

Al binnen een kwartier was het raak tegen VVOG, die slechts elf man op de been kon brengen. Een vrije trap van Jasper even buiten de zestien werd door Jan Jaap leep ingetikt. In de periode daarna bleef de rood-gele mannschaft druk naar voren houden, maar kreeg telkens de bal niet tussen de palen. Pas even voor rust kwam de 2-0, na steeds meer aanvallende initiatieven van VVOG. Jasper schoot vanaf ongeveer dezelfde plek de vrije trap via de muur in het goal. VVOG had ondertussen al wel beloond moeten worden met een strafschop, doordat Ronald hands maakte in het strafschopgebied.

De tweede helft begon voor CSV Apeldoorn perfect. Johan maakte zijn rentree als linksbuiten, en deed dat met verve. Vanaf de rand van de zestien joeg hij al na twee minuten de bal hoog in het goal, 3-0. Een paar minuten later kreeg Werner zijn enige domper van de wedstrijd te verwerken. VVOG kreeg een (terechte) penalty, en de aanvoerder verzilverde die. Hierna waren alle aanvallende initiatieven weer voor de Apeldoornse ploeg. Halverwege de tweede helft tekende Jan Jaap zijn tweede treffer van de middag aan. Een prachtige lange bal van Johan draaide precies over de verdediger heen, en Jan Jaap maakte vanuit een lastige hoek de bal mooi af.

Onder mee Roald, Bert, Johan en Jos kwamen meermaals in de gelegenheid om de score verder uit te breiden, maar helaas ging de bal er niet in. Het slotakkoord was net als donderdag voor Roald. Na een verdediger op het verkeerde been gezet te hebben schoof hij met buitenkant voet de 5-1 in het hoekje. Vijf minuten later werd hij (niet voor het eerst overigens) onreglementair naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, en de goed fluitende scheidsrechter was onverbiddelijk: strafschop. Deze werd door Roald zelf benut, en daarmee kwam ook de eindstand op het bord: 6-1.

Een goede start van de competitie dus voor het negende, en aanvoerder Johan Lammers liet weten vol vertrouwen te zijn over deze competitie: "De uitwedstrijd kunnen we tegen deze gasten vrijuit spelen, dan zijn we toch al kampioen." Aanstaande zaterdag treft het negende SDC Putten, die met 8-2 de boot in gingen tegen medekoploper Victoria Boys.

1-0     Jan Jaap (Jasper)
2-0     Jasper